Aloittavan yrittäjän starttipaketti – mitä laitteita ja IT-palveluita tarvitset yritystoiminnan alussa?

Uusi yritys tarvitsee toimivat IT-ratkaisut alusta lähtien. Laitehankinnat ja tärkeät palvelut kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen kuin yritystoiminta alkaa, jotta yrityksen kaikki toiminnot sujuvat mutkitta alusta lähtien.

Keräsimme tähän muistilistaksi uuden yrityksen tarvitsemat IT-palvelut ja ohjeet niiden valintaan. Ota lista talteen ja soittele meille päin, kun palveluiden hankinta on ajankohtaista! Lennu tarjoaa kaikki yrityksen tarvitsemat IT-palvelut kaiken kokoisille yrityksille, kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

Verkkotunnus, nettisivut ja sähköposti

Ensimmäisenä uuden yrittäjän kannattaa laittaa verkkonäkyvyytensä kuntoon. Verkkosivujen ei tarvitse heti olla kovin laajat, kunhan ne tarjoavat vierailijalle tärkeimmät tiedot: mitä tuotteita tai palveluita yritys tarjoaa, ja miten yritykseen saa yhteyden.

Verkkosivuille kannattaa varata kuvaava verkkotunnus eli domain, mieluiten yrityksen omalla nimellä. Sähköposti kannattaa ottaa myös yrityksen omalle verkkotunnukselle: se selkeyttää viestintää ja antaa heti alkuun yrityksestä ammattimaisen kuvan.

Toimiva netti ja puhelinliittymät aloittavalle yrittäjälle

Toimii yrityksesi sitten kotitoimistolta tai liiketilassa, ovat toimivat tietoliikenneyhteydet edellytys sujuvalle toiminnalle.

Pohdi ensimmäisenä tarpeitasi nettiyhteydelle. Tarvitaanko toimistolle tai liiketilaan langaton verkko? Millaisiin tehtäviin verkkoa käytetään eli kuinka tehokas sen tulisi olla? Kaikista tehokkain ratkaisu verkoksi on valokuitu (Tarkasta valokuitusaatavuus). Myös valokuidun toimintavarmuus on omaa luokkaansa eli vältyt kiusallisilta katkoksilta myös käyttömäärien ollessa suuria.

Tarvittavat puhelinliittymät kannattaa hankkia myös heti. Onko toimistolla tarpeen olla yhteinen toimiston puhelin, entä tuleeko työntekijöidesi olla tavoitettavissa omista numeroistaan? Täältä voit tutustua Lennun kattaviin viestintäratkaisuihin.

Uuden yrityksen laitehankinnat

Uusi yritys tarvitsee monenlaisia laitteita, jotta toiminta pääsee käyntiin. Oli kyseessä sitten yksinyrittäjä tai useampia tekijöitä työllistävä yritys, tarvitaan työskentelyyn toimialasta riippumatta vähintään tietokone ja puhelin.

Pohdi siis, mitä laitteita arjessa tarvitaan, ja kuinka paljon. Millaisia vaatimuksia laitteiden ominaisuuksille on, ja miten ne palvelevat yritystoimintaasi kaikista parhaiten?

Näppärintä on hankkia laitteet ja niiden huollot ja päivitykset yhdestä paikasta. Esimerkiksi IT-laitteet tarjoaa vaivattoman palvelupaketin, joka skaalautuu helposti toiminnan kasvaessa.

Missä säilytät tärkeitä tiedostoja? Sopivan pilvipalvelun valinta

Tiedostojen säilytys on siirtynyt tänä päivänä lähes kokonaan pilveen. Tämä helpottaa yrittäjän elämää: ei enää paperipinoja tai arkistokaappeja, eikä aikaa vievää tiedostojen siirtelyä talteen ulkoisille kovalevyille.

Mutta miten valita paras pilvipalvelu? Uuden yrittäjän kannattaa pohtia valinta heti alkuun sopivaksi niin tähän hetkeen kuin tulevaisuuden varallekin, jotta pilvipalvelua ei tarvitse ainakaan ihan heti ryhtyä vaihtamaan.
 

Ota huomioon ainakin nämä pilvipalvelua valitessasi:

  • miten paljon tarvitset pilvessä tallennustilaa nyt ja tulevaisuudessa?
  • tarvitsetko pilvipohjaisia ohjelmistoja, esimerkiksi tekstinkäsittelyyn tai raportointiin?
  • missä haluat, että tietojasi säilytetään: Suomessa vai ulkomailla?

Lennu tarjoaa kotimaiset ja luotettavat konesali- ja pilvipalvelut kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin. Tutustu konesali- ja pilvipalveluihimme täältä.

Riittävä tietoturva uudelle yritykselle

Hyvä tietoturva suojaa yrityksen toimintaa ja tietoja niin fyysisiltä kuin digitaalisiltakin uhkatekijöiltä. Tietoturva on tärkeää laittaa kuntoon jo ennen kuin yritystoiminta alkaa: näin kaikki tiedostot, tärkeät asiakirjat ja yrityksen viestiliikenne ovat ensimmäisestä päivästä lähtien turvassa.

Lennulta saat kattavasti neuvoja ja palveluita tietoturvaan. Tutustu tietoturvapalveluihimme täältä. Asiantuntijamme räätälöivät mielellään aloittavalle yrittäjälle juuri sopivan kokoisen paketin, joka tarjoaa riittävän suojan.

Asiakaspalvelun suunnittelu

Miten asiakkaasi saavat yrityksesi henkilöstön kiinni? Pienessä yrityksessä jokaisen työntekijän tavoittaa ehkä heidän henkilökohtaisesta puhelinnumerostaan ja sähköpostistaan. Asiakaskokemuksen kannalta on myös tärkeää, että sähköpostissa ja puhelimessa on aina varmasti poissaoloviesti, kun työntekijä on lomalla tai muuten poissa töiden ääreltä.

Uuden yrityksen ei välttämättä tarvitse hankkia isoa ja jäykkää asiakaspalvelujärjestelmää, mutta henkilöstön tavoittaminen kannattaa tehdä aina asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Esimerkiksi Lennun viestintäratkaisuista löytyy myös kevyitä ratkaisuja, jotka eivät vaadi isoja investointeja tai laajoja järjestelyjä, mutta parantavat varmasti asiakastyytyväisyyttä.

Keskitä yhteen paikkaan ja pääset helpommalla

Aloittavan yrittäjän on järkevintä keskittää kaikkien IT-palveluiden hankinta samaan paikkaan. Tällä saavutetaan usein kustannussäästöjä, mutta se helpottaa myös asioiden hoitamista jatkossa. Yritystoiminnan lähtiessä kunnolla käyntiin, on arjen keskellä yhä vähemmän aikaa selvitellä, mistä tilata tietokoneelle huolto tai työntekijälle uusi puhelin – kun kaikki palvelut on keskitetty, tiedät aina, mistä saat kiinni osaavan ICT-asiantuntijan.

Lennulta löydät IT-ratkaisut, jotka sisältävät kaiken tarvitsemasi: laitehankinnat, päivystävän IT-tuen, laitteiden huollot, viestinnän ja tietoliikenteen ratkaisut sekä tietoturvan. Palvelupakettimme räätälöidään aina täsmälleen sinun yrityksellesi ja ne skaalautuvat vaivatta toiminnan kasvaessa. Ota yhteyttä ja kysy asiantuntijoiltamme lisää!

Valmista, aloittavan yrittäjän pakettia pääset tarkastelemaan täällä:

Yritysmyynti

Ota yhteyttä – asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun!

Jaa artikkeli

Lisää ajankohtaisia artikkeleita