Toimiva IT-kumppani sopii yrityksen tarpeisiin

Yrityksen ICT-kumppanin valinnassa tärkeintä on asiantuntemus ja toimiva palvelu. Hyvän kumppanin tunnistaa siitä, ettei sen läsnäoloa edes huomaa. ICT-ympäristö on hyvin laaja kokonaisuus, joka muuttuu nopealla tahdilla teknologian kehittyessä. IT-ympäristön eri osa-alueiden tuntemus vaatiikin asiantuntijuutta.

IT-kumppanin valinta on tärkeä päätös yrityksen koosta riippumatta, sillä niin pienen kuin suuremmankin yrityksen tärkeimmät toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta IT-infrasta. Toimimaton tai puutteellinen infra on merkittävä riski yrityksen toiminnalle ja kasvulle.

Jo pelkästään näistä syistä IT-palveluiden ulkoistaminen osaavalle ammattilaiselle on liiketoiminnan kannalta sijoitus huolettomaan tulevaisuuteen.

Miten löytää oikean IT-kumppanin?

Ennen ICT-palveluiden ulkoistamista yrityksen on hyvä paikantaa ne tarpeet, joihin tulevan kumppanin tulisi vastata. Mitkä palvelut ovat keskeisiä yrityksen toiminnan kannalta ja millaista osaamista kumppanilla olisi hyvä olla?

Koska kestävä kumppanuus pystyy vastaamaan ajan tuomiin muutoksiin, on hyvä pohtia myös yrityksen tulevaisuutta. Pystyykö valittu kumppani vastaamaan yrityksen tarpeisiin pitkällä aikajänteellä?

Kumppanin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

  1. Valitse sopivan kokoinen kumppani. Ketteryys, paikallisuus ja kotimaisuus ovat kumppanin valinnassa tärkeitä ominaisuuksia. Ongelmatilanteessa on usein kullanarvoista saada linjan päähän oikea ihminen ja palvelua omalla kielellä. Hyvä lähtökohta on, että ICT-kumppani on kyllin iso, jotta resurssit ovat riittävät, mutta samalla riittävän pieni, jotta yhteistyö säilyy joustavana.
  2. Valitse ammattitaitoinen kumppani. Hyvä kumppani tuntee yrityksesi liiketoiminnan, IT-ympäristösi vaatimukset ja uudet teknologiat.
  3. Valitse selkeästi hinnoitellut palvelut. Rehdin ja luotettavan kumppanin hinnoittelu on selkeää ja ennustettavaa. Paras valinta onkin kiinteähintainen palvelumalli.

ICT-kumppanuus toimii, kun kumppanin läsnäoloa ei edes huomaa

Laadukas IT-palvelu tarkoittaa sitä, että mahdolliset haasteet on ratkottu jo ennen niiden syntymistä. Toimiva kumppanuus tähtää siis toimintavarmaan IT-ympäristöön ja ongelmien ennakointiin.

Tässä keskiöön esiin nousee paitsi kumppanin osaaminen, myös panostaminen asiakkaan tarpeiden tunnistamiseen ja toimintaympäristön jatkuvaan kehittämiseen.

Toimiva IT-kumppanuus on yhteydessä myös yrityksen tuottavuuteen. IT-ongelmien ratkomisesta säästetyt tunnit voidaan käyttää yrityksen ydintoimintaan ja sen kehittämiseen.

Valitse luotettava ja paikallinen IT-kumppani

Lennu IT on sitoutunut kehittämään palvelumalliaan jatkuvasti vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin ketterästi ja joustavasti. Olemme helposti lähestyttävä ja luotettava, paikallinen toimija. Tarjoamme kaikki tarpeidesi mukaiset tietoliikenneyhteydet ja tietotekniikan palvelut aina viestintäratkaisuista tietoturvaan ja kulunvalvontaan.

Meiltä saat aina kiinni asiaasi henkilökohtaisesti paneutuvan ihmisen ja palvelua suomeksi.

Yrittäjä, tutustu Lennun tarjoamiin Sujuva IT -paketteihin!

Sujuva IT -paketit sopivat erikokoisille yrityksille. Toiminimiyrittäjä, mikroyrittäjä, pienyrittäjä, keskisuuri- tai pk-yrittäjä löytävät kolmesta Sujuva IT -paketista kattavan kokonaisuuden omaan käyttöönsä. Paketit sisältävät muun muassa sähköpostien pilvivarmistuksen ja etätuen palvelut.

Tee yrityksesi arjesta sujuvampaa, valitse kumppaniksi ICT-palvelun paikallinen ammattilainen!

Jaa artikkeli

Lisää ajankohtaisia artikkeleita